Codabox en Factsys: uw facturen digitaal bij uw boekhouder afleveren

25/04/2018 door Dirk Vranckaert

Sinds februari 2018 is Factsys officiƫle partner van CodaBox voor het aanleveren van uw facturen rechtstreeks aan uw boekhouder. Het voordeel voor u? Geen papieren facturen meer bijhouden en elke 3 maand aan uw boekhouder doorspelen. In plaats daarvan kan u vanaf nu rechtstreeks uw documenten bij uw boekhouder laten afleveren via het CodaBox platform, digitaal dus!

CodaBox integratie aanvragen in 1,2,3...

STAP 1

Vanop uw bedrijfsprofiel start u de aanvraag om te connecteren met CodaBox.

STAP 2

CodaBox controleert op basis van het ondernemingsnummer of uw bedrijf gekend is bij hen en of deze gekoppeld is aan een fiduciaire (boekhouder) die CodaBox-klant is.

STAP 3

Indien uw bedrijf gekend is, wordt de verbinding tot stand gebracht en levert CodaBox met 1 druk op de knop uw factuur af bij uw boekhouder

Een factuur verzenden

Bij Factsys hebben wij ervoor gekozen om uw facturen niet automatisch wanneer u ermee klaar bent te verzenden naar uw boekhouder, in plaats daarvan moet u zelf nog op 1 knop drukken om ze bij uw boekhouder te krijgen. We hebben dit zo gedaan om een factuur maar 1 keer naar uw boekhouder gestuurd kan worden, moet u dus nog een kleine aanpassing maken dan zou het bij een vol-automatisch proces al te zijn...

Het versturen van de factuur naar uw boekhouder is echter heel eenvoudig. Van zodra u een factuur in Factsys opent (deze dient wel eerst gefinaliseerd te zijn) heeft u een Download knop. Wanneer u deze aanklikt verschijnt de optie om de factuur naar uw boekhouder te versutren.

Voor de boekhouder

Maar wat betekent dit dan voor uw boekhouder. Ten eerste kan deze connectie niet opgezet worden als de boekhouder geen gebruik maakt van een boekhoudpakket dat CodaBox ondersteunt èn ook niet als hij zelf geen CodaBox klant is. Van zodra uw boekhouder aan deze voorwaarden wel voordoet dan zal voor elke factuur die afgeleverd wordt in zijn systeem zowel een PDF versie van de factuur afgeleverd worden als een XML versie (met technische informatie erin) dat door het boekhoudpakket automatisch kan worden ingelezen.

Indien u meer informatie wenst over het CodaBox platform kan u op de infopagina over verkoopfacturen terecht.

Vragen of opmerkingen?
Aarzel niet om ons te contacteren! Dit kan steeds via onze chat of via email op info@factsys.be.

Deel dit bericht