Creditnota's nu ook digitaal bij je boekhouder te krijgen (ism CodaBox)

01/05/2018 door Dirk Vranckaert

Factsys blijft steeds innoveren en vooruitdenken hoe we heel de facturatie cyclus op een efficiƫnte manier kunnen blijven innoveren en digitaliseren. Vorige week berichtte we reeds dat je facturen digitaal bij je boekhouder krijgt door de integratie van CodaBox in Factsys. Deze week kunnen we met plezier aankondigen dat ook je creditnota's op dezelfde manier bij je boekhouder kunnen geraken.

Hoe je de CodaBox integratie kan opzetten kan je lezen in het vorige artikel over `Codabox en Factsys: uw facturen digitaal bij uw boekhouder afleveren`. Het grote  nieuws dat we nu naar buiten willen brengen is dat het vanaf vandaag ook mogelijk is om je creditnota's digitaal naar je boekhouder te krijgen. Dezelfde voorwaarden zijn geldig als bij de facturen (je boekhouder moet klant zijn bij CodaBox en moet een CodaBox-compatible pakket hebben) en ook de functionaliteit zit exact hetzelfde als bij een factuur. 

 

Van zodra je de instellingen (en dus de CodaBox koppeling) juist hebt ingesteld dan zal je in het detail van je creditnota een geavanceerde versturen-knop vinden. Daaronder zit de optie om rechtstreeks de creditnota naar klant te sturen (digitaal) of naar je boekhoeder. Ook hier zal je boekhouder dan 2 versies ontvangen: de PDF versie (net zoals je ze zelf zou downloaden) en een XML versie waarin extra technische details zitten omtrent de factuur zodat het compatibele boekhoudpakket deze factuur automatisch kan inboeken. Win-Win voor zowel jou als je boekhouder!

Deel dit bericht