Onze QR codes, nu nog beter!

07/10/2019 door Dirk Vranckaert

Sinds enige tijd terug krijg je op Factsys een QR code op je factuur waarmee je klanten makkelijk kunnen betalen via hun favoriete banking applicatie. Dankzij onze samenwerking met Digiteal werd deze QR code recent wat bijgewerkt zodat het nu allemaal nog duidelijker is!

Het plaatsen van een QR-code op je factuur is er gekomen dankzij een samenwerking met Digiteal. Bij het aanmaken van de factuur praat Factsys even met Digiteal om het totaalbedrag van de factuur, het bankrekening waarnaar overgeschreven dient te worden en indien van toepassing de communicatie die bij de betaling hoort uit te wisselen waarna Digiteal ons een mooie QR-code aanlevert. Deze oplossing werkt tot op heden perfect. Alleen is het in België enkel mogelijk om met de banking apps van Belfius en KBC te betalen. Dit omdat zij de enige zijn die hun QR-code scanner voor oa. Bancontact betalingen slim genoeg gemaakt hebben om ook met deze QR-code Digiteal overweg te kunnen. Deze QR-code is dan ook een Europese standaard!

Dankzij onze nauwe samenwerking met Digiteal zijn we dan ook verheugd om te kunnen aankondigen dat sinds kort de QR-codes op onze facturen nog nèt iets beter zijn geworden. Vanaf nu zal er naast de QR-code het logo van zowel Belfius als KBC te zien zijn. Zo weet je klant in één oogopslag dat hij met de applicatie van deze banken kan betalen!

Nog geen klant? Registreer dan vandaag nog!
En geniet van 30 dagen gratis proefperiode!

Nu registreren

 

Daarnaast denken we ook vooruit. Met Digiteal is het ook mogelijk om je klanten (bij welke bank dan ook) deze QR-code te laten scannen. Het enige wat u daarvoor moet doen is een account aanmaken bij Digiteal (hier hangt een kleine kostprijs aan vast) en vanaf dat moment kent Digiteal jouw bankrekeningnummer en zal er naast de 2 bank icoontjes van KBC en Belfius nog een derde Digiteal icoontje tevoorschijn komen op je nieuwe facturen.
Dit stelt je klanten in staat om de Digiteal applicatie te downloaden, hun bank hierin te registereren (dit alles volledig gratis voor jouw klanten natuurlijk) en vanaf dan kunnen al jouw klanten je facturen nog makkelijker betalen dan voorheen!

 

Deel dit bericht